Päätin tehdä juhliin myös ensimmäistä kertaa elämässäni voileipäkakun. Aloin jo aikaisessa vaiheessa tutkia nettiä ja miettiä eri täyte valintoja, ja tästä syntyi todella suuri ahdistuspaniikki, koska täyte valintoja oli miljoonia!!

Muutaman päivän pyöriteltyäni vaihtoehtoja päädyin sitten näihin:

 Täyte 1:

300g kinkkusuikaleita

1 pieni punainen paprika

1 prk Valio Eila creme fraiche

hiukan majoneesia

 

Täyte 2:

2-2,5 dl sinappi kurkkusalaattia

200g yrtti-tuorejuustoa

 

Nämä sitten sekoitetaan molemmat omissa kulhoissaan ja laitetaan jääkaappiin odottamaan.

Pohja:

vaaleaa paahtoleipää

tummaa paahtoleipää

Kostutukseen 2dl lihalientä

Vuoraa ensin leipävuoka kelmulla. Leikkaa leivistä reunat pois. Laita ensin pohjalle vaalean paahtoleivän palasia, ja kostuta niitä pullasutia apuna käyttäen. Voileipäkakussa kosteus valuu ylhäältä alaspäin, joten alimpia kerroksia ei tarvitse kovinkaan paljoa kostuttaa.

Kostutettujen leipien päälle täytettä nro 1, sitten tumma kerros, kostutus, täytettä nro 2, vaalea kerros, kostutus, täytettä nro 1 jnejne..jatketaan niin kauan kun vuokaan mahtuu :) Minulla täytettä jäi todella paljon yli, mutta se oli omaa tyhmyyttäni koska en painanut aina välillä tiiviiksi kerroksia. Eli painakaa välillä niitä tiiviiksi niin saa enemmän kerroksia.

 

Lopuksi kun vuoka on täynnä niin kääri elmukelmu vuoan reunoilta tiiviisti kakun ympärille, ja laita kakku jääkaappiin vetäytymään yön yli. (laita painoksi päälle esim:voipurkkeja tms.)

 

Seuraavana päivänä on aika kumota kakku ja siistiä reunat sekä koristella :)

Kuorrutus:

Olympia sulatejuusto rasia

majoneesia

(itse käytin vielä tilkan maitoa notkistaakseni kuorrutusta)

Koristelu:

kirsikkatomaatteja

kurkkua

kinkkua

juustoraastetta

ym.ym..vain mielikuvitus on rajana :)

proxy?url=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com

proxy?url=http%3A%2F%2F3.bp.blogspot.com