Halloween 2014
Tänä vuonna päätin että haluan järjestää pienimuotoiset Halloween kekkerit, joten kokoan tähän tämän vuoden Halloween menuun :) Kaikki ei ole pelkästään leipomuksia, vaan joukossa suolaista syötävää ja hiukan muutakin.
Mutta, aloitetaan kuitenkin kakulla koska sen tekeminen on lempipuuhaani!
(tässä ei ole vielä kaikki, mutta lisää luvassa huomisten juhlien jälkeen)
Kurpitsa-kakku
(eli toisin sanoen kurpitsan näköinen kakku)
Kurpitsan muoto/koristelu vinkit bongattu Kinuskikissalta.
POHJA:
1,5-kertainen kääretorttu pohja eli
6 munaa
2 ¼ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
2-3 rkl kaakaojauhetta
TÄYTE:
2 dl vispikermaa
100g taloussuklaata
200g Valio Viola appelsiini-tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
Rouhi suklaa valmiiksi. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ,sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja vatkattu kerma.
Täytettä olisi saanut olla vielä lisää, koska nyt kurpitsa jäi ehkä hieman litteäksi, joten annoksen voi myös tehdä kaksinkertaisena, koska pohjista riittää vielä ainakin yksi lisäkerros :)
KAKUN KOKOAMINEN:
Vuoraa kulho (2,5-3l) kelmulla. Tee kääretorttupohjista ympyröitä, aina suurentaen. Laita kulhon pohjalle pohja, sitten kostuta maidolla tms. ja sitten täyte. Tee näin niin kauan kun täytettä ja pohjia riittää. (kääretorttupohjan palasista voi myös koota "palapeli" tyyppisesti lisää korkeutta kurpitsalle). Lopuksi laita kurpitsa jääkaappiin jähmettymään. Täyte itsessään on jo aika jähmeää ,joten kakun ei tarvitse kauaa olla jääkaapissa.
KUMOAMINEN:
Laita lautanen/tarjoiluastia väärinpäin kulhon päälle ja kumoa kakku. Poista kelmut.
KORISTELU:
Vispaa kerma ja levitä se kakun päälle ohueksi kerrokseksi.
Kauli oranssista sokerimassasta suuri levy ja peitä kakku. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Tee kurpitsan päälle sormilla painamalla kolo kantaa varten. Tee kurpitsaan viivoja käyttäen muotoilu työkaluja tai tylsällä veitsellä. Liimaa elintarvikeliimalla tai sokerikuorrutteella koristeet paikalleen.
Itse en lopputulokseen ihan täysin tyytyväinen ole, koska sotkin sormeni niin pahasti elintarvikeliiman kanssa että nyt suu jäi näyttämään hiukan sotkuiselta. Mutta, musta sotku ja vähän erikoisen näköinen kurpitsa sopii hyvin halloween teemaan :)
Vaikku-tikut
Tämän yksinkertaisempaa Halloween herkkua ei toista ole:)
TARVITAAN:
10 cm pitkiä tikkarin tikkuja
keltaisia Candy Melts-nappeja
valkoisia minivaahtokarkkeja
Voit lyhentää tikkuja leikkaamalla sen kokoiseksi kun haluat. Pyöritä vaahtokarkit tikun molempiin päihin. Sulata mikrossa Candy Melts nappeja. Kasta vaahtokarkin päät sulaneeseen Candy meltsiin ja laita tikku kuivumaan. :)
Kurpitsan kovertaminen
Päätin tänä vuonna että haluan kovertaa poikani kanssa ihan aidon Halloween kurpitsan. Netti pursuaa ohjeita siitä kuinka koverrus/kaiverrus tulisi tehdä :)
Yksinkertaisuudessaan se tapahtuu siten että ensin leikataan kurpitsalle hattu. Tässä kohtaa kannattaa varoen nostaa hattua ettei kurpitsan kanta mene rikki. Lusikalla, metallisella jäätelökauhalla ja pienellä hedelmäveitsellä kaivetaan kurpitsan sisältö ulos.
Piirrä kynällä kurpitsalle silmät, nenä ja suu ja leikkaa hedelmäveitsellä ääriviivoja pitkin.
Lihapulla silmät
TARVITAAN:
lihapullia (joko itse tehtyjä tai valmiita)
majoneesia
mustia oliiveja
Draculan hammas-muffinit
(ohje kinuskikissalta)
Muffinit:
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
Kuorrute:
2 ½ dl Flora Vispiä
2 tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
oranssia pastaväriä
Koristeeksi Draculan hampaat:)
Nakki sormet
...eli nakit tehty näyttämään sormilta :). Mantelilastut kynsinä.
Tässä vielä koko "juhla pöytä" kaikessa komeudessaan :))!!
Hyvää Halloweenia!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.