Juhlimme valmistujaisiani pikkujoulu teemalla, ja päätin tehdä juhliin glögi- juustokakun. Ohjeen otin makuja.fi- sivulta. http://www.makuja.fi/reseptit/glogi-juustokakku/
GLÖGI- JUUSTOKAKKU
Pohja:
200g pipareita
75g voita
Täyte:
1 dl sokeria
1 kananmuna
500 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
2 rkl aitovaniljasokeria
6 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Kiille:
2dl glögiä
3 liivatelehteä
Kiillettä tehdessä anna glögin kylmettyä todella hyvin ennen kuin kaadat sen kakun päälle, mutta ei kuitenkaan niin paljoa että se alkaa jo hyytyä. Minulle meinaan kävi niin, ja paniikissa aloin sitä uudelleen sulattamaan ja kävi niin, että kiille jäi todella vaaleanpunaiseksi, mutta ei se makua haitannut :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.